Geniz Akıntısı ve Öksürük İçin Evde Neler Yapabiliriz

Üyelerimizden Meral Hanım  aşağıdaki soruyu üyelerimize sormamızı istemiş. Bakalım üyelerimiz ne cevap verecek:

Soru: Merhaba arkadaşlar 5 yaşında bir oğlum var. Grip oldu ve arkasından geniz akıntısı başladı ve öksürüyor doktora gittik ilaçları aldık ama o öksürdükçe benim içim parçalanıyor. Size sorum geniz akıntısı için evde yapabileceğim neler var. Denediğiniz ise yarayan çözümleri paylaşırsanız sevinirim .

Zennube.Com Üyelerinin Cevabı:

Merve: Tuzlu ılık su damlatın burnuna iyi geliyor.


Sabriye: Zencefil bal karıştırıp verin öksürüğe iyi gelecektir geçmiş olsun.


Gökçen: Bol bol deniz suyu sıkın burnunu temizleyin. Birde bitkisel öksürük şurubu var eczanelerde satılıyor onu kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.


Raziye: Bal yada pekmez zencefil karıştırdım sabah uyanınca akşam yatarken bir tatlı kaşığı verdim 2 günde geçti. Çok şükür aynı benim kızımda öyle oldu tabi ilaçlarını da verdim.


Fatime: Turp yiyorsa yedirin yada içini oyup bardağa oturtarak içine bal koyun altına akan balı yedirin.


Rahime: Ayağının altına vicks sür çorabını giydir sabaha hiç bir şeyi kalmaz Allahın izniyle.


  • Elvan: Baharat serbest bitki çayı yasak böbreklerden atımı en ağırı ada çayıymış. Doktor söyledi geniz akıntısını baharat yada bitki çayı geçirmiyor boşuna uğraşmayın.
  • Meral: Zencefil ve bal çok iyi geldi ve bunun yanında ıhlamur ve elma kabuğu kaynatıp verdim çok rahatladı .Doktorun yanlısı var bence bizim doktorlarımız bitki çayı yasak hiç demedi .Bu çocuklara içirdiğimiz ilaç adı altındaki şuruplarda bitki baharat vs. oluşuyor zaten .
  • Elvan: Bizde kronik kulak iltihabı sinüzit geniz akıntısı vardı ada çayı için büyüklerde bile böbrekler atılımı zor vermeyin demişti o zaman oğlum 3 yaşındaydı hala ada çayını vermiyorum ıhlamur içinde küçük çocuklarda ilerde kalp rahatsızlığını sebebi veriyor diye okumuştum bir doktorun yazdığı kitapta onuda sınırlı veriyorum zencefil ve bal karışımını öksürük için bende veriyorum ama geniz akıntısında bizde faydası olmadı elma kabuğunu gerekli olduğunda bende deneyeyim neyse rahatladı diyorsunuz adınıza sevindim geçmiş olsun…
  • Meral: Teşekkür ederim ama şöyle düşünmek gerek her doktor farklı bir şey yazıp çiziyor . Eskiden annelerimiz sobanın üstünden hiç kaldırmazdı ıhlamuru bu kadar hasta da olmazdık. Sizde sağlıkla büyütün evladınızı.

Aslı: Ada çayı ile gargara yaptırmaya çalışın geniz akıntısına bire bir çok şükür ben onda buldum çareyi benim oğlumda 9 yaşında onunda vardı her ay antibiyotik kullanıyorduk. Şükürler olsun ada çayı sayesinde geçti.


Yüksel: İyileşene kadar yoğurt vermeyiniz daha çok geniz akıntısı yapar doktor söyledi bana.


Halide: Ben kızımın öksürüğüne bal sıcak su birazda kara biber katıp yarım bardak suya karıştırıp ılıyınca içirmiştim öksürüğü kesilmişti sizin çocuğa olur mu bilemem ama her çocuk farklıdır.


Songül: Bunu deneyin lütfen yedi yaşındaki yeğenime denedim harika sonuç veriyor. Bir de iki bardak suda soğanı beş dakika haşlayın . Soğan suyu ılıyınca içine bir çay kaşığı bal katıp içirin. Bunu bir gün arayla iki kez verin. Bala alerjisi varsa bal katmayın şeker katın az tatlansın diye. Bir çay bardağı içse yeter. Elma çayı da balgam attırıyor harika sonuç veriyor. Çocuğun öksürmesi iyidir ciğerlerin temizlenmesi için. Bol temiz su verin. Eğer burnu tıkalıysa bir soğanı bir kaç parçaya bölüp baş ucuna yakın bir yere koyun sabaha kadar odasında kalsın kokuya aldırmayın. Burnunun açıldığını rahat uyuduğunu göreceksiniz. Soğan mucize doğal antibiyotik. Ortamın mikrobunu da alıyor çocuğun vücuduna da faydası var. Allahım şifa versin.

Meral: Teşekkür ederim evet öksürmesi iyidir ama biz korkuyoruz oğlumda bronşit var o yüzden her öldürdüğünde bronşit olur mu endişesi kaplıyor şimdi hava taktik bronşları açık ama koruma amaçlı ilaçlarını da verdim . Zencefil ve baloda verdik bakalım gece nasıl geçecek iyi gelmezse elmayı da deneyeceğim .


Songül: Allah’ım şifa versin. Elmayı hasta olmayan çocuğa bile deneyebilirsiniz inanın çok iyi geliyor. Öksürük ilk etapta artıyor balgam atıyor çocuk sonra da öksürüğü kesiliyor. Hava iyi geliyor havasını yapın ortamı kuru olmasın. Bir havluyu ıslatıp kaloriferin üzerine koyabilirsiniz. Bronşit nasıldır bilirim en ufak şeyde öksürür terler öksürür yeğenim sırtında küçük havluyla büyüdü. Şimdi 26 yaşında öğretmen dikkat edin ama fazla da endişelenmeyin bir şekilde büyüdükçe bağışıklığı artacak. Kuru üzüm ,ceviz,fındık vb şeyler tüketsin. Yoğurt bir kase yemeklere sarımsak ilave edin. Pişirirken pisince kokmuyor. Soğan bir mucize soğan suyu bal karışımı içirin. Beş dakika kaynayan soğan suyu kokmuyor meyve suyu gibi içirin. Bunlar bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Hazır dondurulmuş içinde koruyu olan katkı maddesi olan hiç bir şey vermeyin. Çikolata verecekseniz iki parça bitter çikolata verin.Sadece ya da sütlü çikolata ama çok az bir çikolatayı dörde bölün her gün küçük parça sadece. Ve en önemlisi bol su . Ben yeğenimden dolayı her şeyi araştırırdım simdi doktor gibi olduk beslenme konusunda. Sabahları çökelek yumurta karışımı tahin ve üzüm pekmezi karışımı verin güç verir kilo aldırır. Artı kıyma yumurta karışımı başka bir günde bu şekilde kahvaltı yapsın yumurta çok önemli mutlaka her gün verin. Allah’ım şifa versin çocuklar candır 🙂 Benimse kıyamadıklarım.


Aslı: Bize doktorumuz hava verdi pulmicort ve ventolin çok şükür geçirdi öksürüğümüzü ilk yapışımız da çok öksürdü zor uykuya daldı ama simdi iyi.


Rabia: Geniz akıntısı ciğerlere inmesin diye serum fizyoloji vermesi gerekir benim bebeğim doğduğu günden beri onu kullanıyorum herhangi yan etkisi yok.


Elif: Çörek otu yağı bir çay kaşığı içine yarım çay kaşığı da kuru türk kahvesi çok iyi geliyor ben çocuklarıma da kendime de yapıyorum kesiliyor.


Eylem: Bu sene çocuklara her sabah verdim bal limon zencefil zerdeçal karıştırıp her sabah veriyorum zerdeçal hafızaya da iyi geliyor biri 4,5 biri 10,5 evde tuzlu su yapın burnuna pahalı deniz sularını almaya gerek yok tuzu az atın ama.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git