Kızım 4,5 Yaşında Ana Okuluna Gitmek İstemiyor Ne Yapmalıyım

Soru: Kızım 4,5 yaşında bu sene ana sınıfına yazdırdım okula başladı. Hiç bir sorun olmadı okula aşıktı resmen hafta sonları bile okula gitmek isterdi ta ki 15 gün öncesine kadar.

Öğretmeni beslenmede peynir yemesi için diretmiş (asla yemez kızım bende zorlamam süt içiyor ve yoğurt yiyor ) benimki inat etmiş yememiş ve annemi istiyorum özledim diye ağlamış. Öğretmeni diğer çocukları bahçedeki parka çıkartıp kızımı sınıfta stajyerle yalnız bırakmış o günden sonra kızım okula gitmek istemiyor arkadaşlarım ve öğretmenim beni sevmiyor bende okulu sevmiyorum diyor götürdüğümde de anneee diye ağlıyor … Çocuğu okul zamanındayken böyle bir şey yaşayan var mı? Ne Yapmalıyım ? Bir akıl verin lütfen. ??

Üyelerimizin Cevabı:

Sibel: Öğretmene olan tepkisinden istemiyordur. Öğretmeniyle konuşun birlikte hareket ederseniz bence düzelir.

İrem: Motive edin .. ve yollayın.

Nur: Öğretmenine tavır yapmıştır öğretmeniyle konuşun ona göre bir yol izlersiniz ama motive edin yollayın.

Deniz: O olaydan sonra 1 kere götürdüm önce ağladı sonra sustu ama ben çıktıktan sonra yine ağlamış.

Hazal: Deniz hanım çok üzüldüm inanın .. öğretmen bu durumu düzeltsin derhal

Deniz: Öğretmeni , zorlamayın gelmek isterse getirin istemezse getirmeyin dedi.

Doru: Öğretmenin hatası. Öğrencileri soğutuyorlar.

Deniz: Çocuğu kazanmak yerine kendi haline bırakın diyor.

Nur: Yanlış bir tutumda benim kızımda ana sınıfına gitti. Bir öğretmen arkadaşın kızı vardı annesinden ayrılmaz hiç bir şey yemezdi ama öğretmenimiz bir şekilde yolunu buldu.Sizinki kolaya kaçmış hem neden içeride bırakıyor çocuğu onuda anlamış değilim onu dışarıya çıkmayı ikna etmeliydi yada kucağına alabilirdi yada arkadaşlarını da dışarı çıkarmayabilirdi. Bizim öğretmenimiz bir olumsuzluk oldu mu üstesinden gelirdi bu dediğim gibi kolaya kaçıyor.

Murat: Başka bir okula gönderme şansınız varsa öyle yapın ve öğretmeni şikayet edin ? üzücü bir durum benim başıma böyle bir şey gelseydi tahmin edemiyorum birde kendi haline bırakın ne demek sen benim çocuğum da depremler yarat sonra kendi haline bırakın de ! Çok sinirlendim gerçekten.

Şirin: Öğretmen neden çocukla inatlaşır anlayamadım üzerine bir de güç gösterisi yapıp ceza vermiş .Başka sınıf varsa ona geçsin bence öğretmenin umurunda değil anladığım kadarıyla.

Semra: Canım keşke öğretmeni bilgilendirseydin yemediği gıdalar konusunda benim oğlum da asla peynir zeytin yemez ana okulunda da öğretmenine söylemiştim.

Deniz: Söyledim canım biliyordu aslında yemek konusunda sorunluyuz biraz bu ilk değil zaten. Anlamadım ki bende aslında kötü değil öğretmenimiz ama fazla inatlaşmış kızımla.

Sibel: Hemen okuldan alın mutlaka bir sorun vardır gitmek istemiyorsa az bir zaman kaldı seneye gönderirsiniz biraz dinlensin yoksa fobi oluşur eğitim hayatını etkiler 40 gün kaldı tatilleri çıkartırsak.

Seda: Size sormadan mı ısrar etmiş. Ceza vermiş yaşı küçük zaten niye ısrarcı olup da çocuğu soğutmuş.Tamam kötü niyetle yapmamıştır.Kızımında yeme sorunu var yediği şey sayılı..kızım okula gitmeden beslenmeyi soruyor.Sevmediği bir şeyse bana ısrar ederler yedirmeye çalışırlar deyip okula gitmek istemiyor. Sizinkiside aynı durumdadır öğretmeninle konuşun ısrar etmesin.

Deniz: Evet canım benimki de aynı peyniri duyunca deliriyor artık ceza değil sakinleşsin diye sınıfta bıraktım dedi.

Seda: Kötü niyetle yapmamıştır.Sakinleştirmek için yapmış ama ters tepmiş konuşun öğretmenle ısrar etmesin. Kızıma artık ısrar eden olmuyor  sürekli konuşuyorum kızımla.Sen istemezsen kimse sana vermeyecek diye.Yaşı çok küçük zaten yavrunuzun biraz daha deneyin hala ağlamaya devam ederse başka bir çare bulun..ağlayarak girebilir ama sınıftan nasıl çıkıyor mutlu mu mutsuz mu.

Burcu: Benim oğluma da kuru üzüm yedirmeye çalışmış ana okulunda öğretmen oda ağladım anne midem bulandı demişti gene verirlerse gitmem diyordu. Öğretmen le konuşmuştum daha vermemişlerdi.

Aysun: Aynen ya bu insanlar yani birde eğitmen bizden daha bilgili insan deriz benim kızımda 17 yaşında yemez asla zorlamayız hatta kahvaltıda masanın en ucuna koyar ve hiç bir şeyi değdirmeyiz midesi bulanırmış ve içi almazmış.Belkide alerjisi olabilir uzmanlar öyle diyor çocuk yemiyorsa zorlamayın ama işte o çocuk bunu şimdi büyüde bile unutmaz çocukları hiç bir zaman zorlamayın.

Deniz: Tost yaptığımda kaşar peyniri koyarım öyle yer fark etmeden bende zorlamam büyüyünce isterse yer diyorum hep.

Öznur: Arkadaşlar öğretmen şiddet uygulamamış ki sadece peynir yemesini istemiş. Belki böyle davranarak onu peyniri yedirebilecek böyle düşünmüş olabilir öğretmen kızınıza özel bir ilgi sevgi gösterirse okula dönmek isteyecektir yada biraz zaman verin çocuğa.

Hatice: Gerçekten çok kötü bir durum kızımda ana okula gidiyor kendimi sizin yerinize koydum çok üzüldüm.Böyle insanlar öğretmen olmasın hele ki ana okul öğretmeni büyük olarak bizler yaşasak aynı tepkiyi verir insanlara küserdik. Öncelikle öğretmenle konuşun ve kızınızın sevdiği bir şeyi alın boyama kalemi kitap yada öğretmenine verin ondan özür dileyip ona hediye etmesini isteyin.İnşallah yapar çocuğunuz sevildiğini düşünür eminim arkadaşları içinde bir kek yapın yada bir stıcker alın kızınız dağıtsın onlar teşekkür ettikçe mutlu olacaktır.Sevildiğini düşünecektir. İnşallah güzel fikirler bulup tekrar okulu sever kızınız o anıda hafızasından siler mutlu güzel okul günleri yasar.

PEKİ BU KONUDA UZMANLAR NE DİYOR?

Eğer kızınız 4,5 yaşında ana okula gitmek istemiyor, bu durumu anlamak ve çözüm bulmak önemlidir. İşte bu konuda düşünmeniz gereken bazı adımlar:

  • Duygularını Anlamak: Öncelikle kızınızın bu isteksizliğinin nedenini anlamaya çalışın. Belki anaokuluna gitmekle ilgili endişeleri veya korkuları vardır. Onun duygularını ve düşüncelerini dinleyin.
  • Konuşma ve İletişim: Kızınızla açık bir iletişim kurun. Onun neden gitmek istemediğini anlamaya çalışın. Sabırlı olun ve ona hissettiklerini ifade etme fırsatı verin.
  • Zaman Tanıma: Kızınıza gitmesi gereken okulun ne kadar önemli olduğunu ve orada neler öğrenebileceğini anlatın. Belki okulun ne işe yaradığını anlamasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Okulu Tanıtma: Okulu ona tanıtın. Okulu ziyaret edin ve ona okulun neye benzediğini gösterin. Sınıf arkadaşlarıyla tanışmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Rutin Oluşturma: Günlük bir rutin oluşturarak kızınıza okula gitmek ve evde zaman geçirmek arasında dengeli bir şekilde yaşamayı öğretebilirsiniz.
  • Pozitif Deneyimler: Okula gitmek daha pozitif hale gelirse, kızınızın okula gitmek istemesi daha olasıdır. Okulun eğlenceli ve öğretici olduğunu vurgulayın.
  • Başka Velilerle Konuşma: Diğer velilerle iletişime geçin ve benzer deneyimler yaşayanlarla deneyimlerinizi paylaşın. Belki başkalarının çözüm önerileri size yardımcı olabilir.
  • Profesyonel Yardım: Eğer kızınızın isteksizliği ciddi bir düzeydeyse ve uzun süre devam ediyorsa, bir psikolog veya pedagogdan profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz.

Kızınızın anaokuluna gitmek istememesi normal bir durum olabilir, ancak bu durumu anlamaya ve çözüm bulmaya çalışarak ona destek olabilirsiniz. Her çocuğun ihtiyaçları farklıdır, bu nedenle kızınıza özel bir yaklaşım geliştirmek önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git