08 Şubat 2012 Çarşamba  
 
Google



Googleda Ara
Sitede Ara

 

Ana Sayfa / Moda / New York'da Kibele başarısı

Bookmark and Share

New York'da Kibele başarısı
Yazdır Yorum Gönder
New York Moda Haftasında,tasarımcı Nedret Taciroğlu'nun “Kibele” Tançırasından esinlenerek hazırladığı koleksiyon beğenildi.

Taciroğlu'nun güç, bolluk, bereket ve tabiatın anası olarak kabul edilen “Kibele” Tançırasından esinlenerek hazırladığı koleksiyon, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

New York'un ünlü Waldorf Astoria Otelinin “Starlight Roof” salonunda düzenlenen defileye New York'un tanınmış sanat ve moda çevreleri, moda yazarları, Türk ve yabancı diplomatlarla gazeteciler katıldı.

nedret_taciroglu_kibele1



Taciroğlu'nun 41 parçadan oluşan 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonunda uçuk pembe, bej, beyaz ve mavinin pastel tonlarının ağırlıkta olduğu görülürken, defilede 18 Amerikalı mankenin tanıttığı zarif ve uçucu tarzda mini elbiseler ve uzun gece elbiseleri izleyicilerden tam not aldı.

nedret_taciroglu_kibele2

Nedret Taciroğlu'nun pantalon-ceket takımlarının da bulunduğu, hem geçmişin görkemini yansıtan, hem de bugünün izlerini taşıyan modern koleksiyonunda daha çok ipek, şifon, pamuk ve simli kumaşlar kullandığı ve elbiseleri zarif kristal taşlar ve sedeflerle işlediği görüldü. Mankenlerin başlarındaki beyaz çiçekler ve kimi kıyafetlerle birlikte ellerinde taşıdıkları çiçekler de defileye romantik bir hava verdi.

nedret_taciroglu_kibele5

“Nedo Collection” markasının da yaratıcısı olan Taciroğlu, defilenin ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taciroğlu, 2000 yılından beri New York'ta çeşitli fuarlara katıldığını belirterek, “Kibele” isimli defilesinin New York Moda Haftasındaki 3. defilesi olduğunu belirtti.

Kibele Ana Tanrıçasının bolluk, bereket, gücün simgesi olduğunu ve kendisinin de ondan esinlediğini ifade eden Taciroğlu, “Defileyi hazırlarken oradan yola çıktım, bütün o ihtişamı, geometrik kuplarla, drapelerle, biraz da fütüristik bir tarzla sunarak genç
kız çizgisi yaratmak istedim” dedi.

nedret_taciroglu_kibele8

New York Moda Haftasında olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Taciroğlu şöyle konuştu:

“New York bütün büyük tasarımcıların yarıştığı büyük bir kulvar, New York'tan ötesi yok, onun için burada şu anda bu havayı solumak bile çok güzel, çok keyifli, devamlı yeni bir şeyler öğreniyoruz, New York benim için ideal, çok mutluyum.”

nedret_taciroglu_kibele

Taciroğlu, Amerikalıların ilgisine yönelik bir soru üzerine ise “ABD'de Michigan'dan San Francisco'ya, Dallas'a kadar müşteri portföyümüz var, biz buraya geldikçe, devamlı burada oldukça, koleksiyonları düzgün teslim ettikçe onların da size güveni artıyor, arada sıkı bir bağ oluşmaya başlıyor” dedi.

ANDRES AQUINO

New York Couture Moda Haftasının düzenleyicisi Andres Aquino da gazetecilerin soruları üzerine, Taciroğlu'nun Kibele koleksiyonunu çok beğenerek izlediğini, koleksiyonda pastel tonlarda seçilen kumaşlarla hazırlanan kıyafetlerin son derece yumuşak ve kadınsı bir hava yarattığını söyledi.
Taciroğlu'nun detaylara çok dikkat ettiğini ve çok güzel kıyafetler hazırladığını belirten Aquino, Nedret Taciroğlu'nun şık tasarımlarının giyilebilir ve ölçülü olduğunu, moda haftasına katılan Taciroğlu'nun burada “aileden biri” haline geldiğini ifade etti.


  Bookmark and Share
Yorumlar
Buraya henüz yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazın.
Yorum yazmak için tıklayın.